Algemeen

Therapie is een mooie manier om eens stil te staan bij je eigen functioneren thuis, sociaal of op het werk. Wie ben ik, hoe maak ik contact, wat vermijd ik en waar zitten groeimogelijkheden. Je kunt daarvoor kiezen als je in een crisis zit, maar net zo goed als het goed met je gaat.

Er zijn veel verschillende redenen om met jezelf aan de slag te gaan. Soms vormen bijzondere omstandigheden zoals ziekte, scheiding, ontslag of overlijden een directe aanleiding voor het zoeken van hulp. Vaker is er sprake van andere “vagere” redenen die zich uiten in allerlei emotionele of lichamelijke klachten. Vermoeidheid, lusteloosheid, een gevoel van gehaastheid of gejaagdheid, bezorgdheid, slaapproblemen, moeite met contact met anderen zijn vaak gehoorde redenen.

Het Boswijk Instituut, waar ik opgeleid ben, onderscheidt zich van veel andere centra en instituten, doordat we een uitgesproken mening hebben over de term persoonlijke ontwikkeling: wanneer je duurzaam wilt groeien is er diepgang nodig. Bewustwording en inzichten zijn mooi en belangrijk, maar onvoldoende om blijvend te veranderen. Je weet dan wel hoe het zit, maar toch doe je steeds opnieuw wat je altijd al deed – zeker in stress situaties- en dat is frustrerend!